טיפול ליציבה ועקמת(scoliosis) אצל ילדים ובני נוער
כיום, גיל הנערות מתחיל מוקדם יותר , סביב גיל 9-10 ונמשך מאוחר יותר עד שנות העשרים המוקדמות. אלה שנים חשובות מאד להתפתחות הקוגניטיבית, מנטלית , הרגשית והמוטורית. בשנים אלה עוברים הילדים שינויים הורמונאליים רבים ומתגבשת מיניות. אלה שנים מאד קריטיות לגיבוש הדימוי העצמי, שקשור קשר הדוק לדימוי הגוף. דרך יצירת קשר עם הילדים, הדיבור החיובי והעשייה אנו נוגעים לעיתים גם ברבדים אלו, ברגישות ובעדינות.
אלו שנים בהם ישנה צמיחה מאסיבית של מערכת השלד – שריר אצל הבנים והבנות.
מרכיבים גנטיים בשילוב עם אורח חיים פחות פעיל הנפוץ בימינו בחברה שלנו, יכולים לגרום לבעיות יציבה שונות:
החל מכפות רגליים וברכיים הפונות פנימה ביישור יתר, גב כפוף או מיושר מדי, ראש מוטה , וכלה בעקמת צידית ( scoliosis) או עקמת נעורים כפי שהיא נקראת .הטיפול כולל לימוד של תרגילי מתיחה וחיזוק בהתאם לצורך, ומשלב תרגילי נשימה ומגע להנחיית תנועה נכונה, בהשראת פיזיותרפיה בשיטת שרוט הגרמנית . לאחר אימון של מעל 20 שנה ביוגה ושנים נוספות כמדריכת פילאטיס ורכיבה טיפולית, אני משלבת בין מספר שיטות.
החלק החשוב והקשה ביותר לילדים ולי כמטפלת הוא שימור המוטיבציה לאורך זמן. לכן אני משתמשת בקשר איתי, בהומור וכן באלמנטים שונים כגון מוזיקה , ציוד מגוון, ערסלי FLY YOGA שמלהיבים ומעלים מוטיבציה לילדים.
קשיים בויסות חושי: קיים קשר מוכח בין יציבה לקויה ובעיות ויסות חושי.
יתרונות הערסל בטיפול בויסות חושי: היפוך, נדנוד, סיבוב ותליה תורמים ליכולת עיבוד המידע התחושתי ומווסתים את החושים והרגישויות רגיעה: העיטוף הנדנוד והשהייה בתוך הערסל מרגיעים ומהנים, במיוחד לילדים! קואורדינציה ותכנון : תרגילי האקרובטיקה על הערסל דורשים תכנון וזרימת התנועה, ארגון ומיקוד החשיבה. חיזוק שרירים עם דגש על שרירי הליבה תורמים ליציבה וליציבות הרגשית.שחרור: התליה בערסל משחררת, והיכולת לשחרר היא יכולת חשובה לחיים!
עבודת קרקע להרגעה עצמית וויסות נשתמש בתרגילים מיוגה ופילאטיס הדורשים ריכוז, שליטה בגוף, תנועות רציפות והמשכיות, דיוק ונשימה. ניתן כלים חשובים לילדים שילוו אותם להמשך.
שם המשחק הוא התמדה. מה שקשה לנו המבוגרים, קשה יותר לרוב בני הנוער.עידוד הילדים בין המפגשים והחזקה של הפעילות ( להורים המתוסכלים ולילדים) לאורך זמן הוא חלק חשוב מהטיפול.
קבוצה: חלק מהילדים יגיעו אצלי לקבוצת עבודה עם ערסלי FlY YOGA
בקבוצה יש מטרות עבודה משותפות רבות: שיתוף פעולה, העלאת הדימוי העצמי והגופני ביחס לבני הגיל ( קבוצת השווים), הנאה. חיזוק, גמישות, הרפיה. כמו כן מענה על בעיות ספציפיות יציבתיות שונות והשמנה.
מעבר לתרגילים יעודיים על הקרקע ובערסל, בקבוצה עצמה מתקיימים מעגלי שיח שונים והתייחסות לבעיות שמפריעות לילדים/ות בהומור :"מועדון הצרות" בו כל אחד משתף מצרותיו הגופניות (צלקת מכוערת, גב עקום, פצעון), והנפשיות ( העליבו אותי ), מועדון הפאדיחות והאחים המעצבנים. בקבוצה אנו מקבלים זה את זה ומנסים לעזור. יש מסגרת ברורה אינטימית ומאפשרת, יש מקום ליצירתיות, המצאות עצמיות והובלה של כל אחד ואחד מהמשתתפים.


בטיפולי לילדים ונוער עם בעיות יציבה ערסל Fly yoga משמש אמצעי לפיתוח גמישות, שיווי משקל, חיזוק עם עזרה, ומתיחה עם כוח הכבידה. ובעיקר, הערסל משמש גורם מוטיבציה נהדר, כי אוהבים אותו מאד.

גילאי 9-13 הם גילאים בהם מתפתחת עקמת, לרוב ממקור לא ידוע. בשנים אלה השלד מסיים את תקופת הצמיחה שלו. בגילאים אלה, נוסף לטיפול אפשרי של מחוך או ניתוח, נחוץ מאד טיפול שמרני, שתהיה לו השפעה גדולה על המשך חייו/ה של הנער/ה. הטיפול השמרני נועד בין השאר ללמד את הנער/ה להתמודד עם הקשיים, וללוות רגשית תהליכים פרה ופוסט ניתוחיים.